Press

21.06.2019.
BLITZ-CINESTAR OSVOJIO NAGRADU ZA NAJBOLJEG KINOPRIKAZIVAČA U EVROPI
Nagradu „International Exhibitor of the Year“ preuzeo je Hrvoje Krstulović na kongresu CineEurope u Barseloni


Međunarodno kinematografsko udruženje (UNIC), proglasilo je Blitz-CineStar najboljim kinoprikazivačem u Evropi u 2019. godini. Nagrada „International Exhibitor of the Year“ uručena je Blitz-CineStaru na kongresu CineEurope u Barseloni, uz obrazloženje da je riječ o kompaniji koja podiže standarde u industriji i ostvaruje kontinuiran rast. Posebno su istakli kako Blitz-CineStar svojoj publici pruža najbolji mogući kino doživljaj, ističući u prvi plan stalnu inovaciju, zbog čega je Blitz-CineStar i postao jedan od vodećih, te najbrže rastućih kino lanaca u regionu i Evropi.

Nagradu je u ime Blitz-CineStara preuzeo Hrvoje Krstulović, suosnivač i član uprave Blitz-CineStara, koji je učestvovao na kongresu CineEurope u Barseloni, najdugovječnijem i najuspješnijem evropskom kongresu za velike, regionalne i nezavisne filmske profesionalce. Prilikom preuzimanja nagrade za najboljeg evropskog kinoprikazivača, Hrvoje Krstulović je izjavio:

„Ovo je kruna našeg poslovanja i priznanje cijelom našem timu, da smo u proteklim godinama radili izvrstan posao. Standarde smo kontinuirano postavljali na viši nivo, a ključna je bila naša želja da posjetiocima ponudimo najbolje moguće kino iskustvo. Nećemo stati na tome, jer tim koji stoji iza uspjeha Blitz-CineStara, povezuje ogroman entuzijazam i ljubav prema filmu, kinu i  pomjeranju granica u kinoprikazivaštvu. Zato želim zahvaliti upravo njima, mojim kolegama i prijateljima. Ovo je priznanje za sve nas, za ono što radimo i volimo. Takođe, hvala našim poslovnim partnerima i našim vjernim posjetiocima, bez kojih ovaj uspjeh ne bi bio ostvariv“.

Blitz-CineStar nastao je zajedničkim ulaganjem kompanije Kieft & Kieft¸ njemačkog kinoprikazivača, te kompanije Blitz film i video distribucija, vodećeg distributera filmova u Hrvatskoj i susjednim državama. Od svog osnivanja 2003. godine, pa sve do danas Blitz-CineStar kontinuirano provodi investicioni ciklus, zbog čega se uspješno pozicionirao kao najveći i najuspješniji kinoprikazivač u regionu. CineStar Grupa u Hrvatskoj i regionu broji ukupno 23 multipleksa, uključujući i onaj u Beogradu koji se uskoro otvara, a raspolaže sa 145 digitalnih dvorana i više od 23.000 sjedišta. Sve to prati i povećanje broja posjetilaca, koji je porastao na gotovo pet miliona godišnje.

Sve je počelo prije šesnaest godina, sa izgradnjom prvog multipleksa CineStar Zagreb sa 13 dvorana i 2.940 sjedišta, a koji je i danas najveći multipleks u regionu i kojeg je Film Journal International, uvrstio u „15 veličanstvenih“ u svom izdanju povodom 15. Cinema Expo. Daljnjim širenjem, te stalnim unapređenjem usluga i tehnologija, Blitz-CineStar je postao jedan od najprepoznatljivijih brendova. Dobitnik je sedam Superbrands nagrada, uključujući i Superbrands Exclusive, kao i nagrada Best Buy Awards, te Best Buy Award Millennials 2018. Prošle godine dobio je nagradu za najbolje novoizgrađeno kino u Evropi, a koju je osvojilo najveće dalmatinsko kino - CineStar 4DX Mall of Split.

O CineEurope

CineEurope 2019. održan je od 17-20. juna u Centru „Convencions Internacional Barcelona“ (CCIB) u Barseloni. CineEurope je najdugovječniji i najuspješniji evropski kongres i trgovački sajam za glavne, regionalne i nezavisne filmske profesionalce. Na CineEurope se prikazuju ekskluzivne projekcije i prezentacije proizvoda o novim filmovima i trendovima u filmskoj i kinematografskoj industriji, organizuju se seminari i CineEurope trgovački sajam. CineEurope je službeni kongres UNIC-a (International Union of Cinemas).

O UNIC-u

International Union of Cinemas (UNIC) je međunarodno kinematografsko udruženje za kino trgovinu i kino prikazivače, a svojim djelovanjem pokriva 37 zemalja.

O Film Expo Group

Film Expo Group je glavni organizator evenata u filmskoj industriji. Potpisuju produkciju CineEurope koji se održava u Barseloni, ShowEast koji se održava u Miamiju i CineAsia, koji se održava u Hong Kongu.

Fotografije se nalaze na linku: https://we.tl/t-dtFh5monrH.
10.05.2019.
JEDAN OD NAJVEĆIH YOUTUBERA DOLAZI U CINESTAR 4DX DELTA PLANET!
 DEX ROCK SHOW 25. MAJA U BANJALUCI!

Nakon izuzetno uspješnih gostovanja u CineStar bioskopima u Srbiji i Hrvatskoj, jedan od najvećih regionalnih YouTube zvijezda DexRock dolazi i u Banjaluku! DexRock će se družiti sa mnogobrojnim fanovima u CineStar 4DX Delta Planet u Banjaluci 25. maja, a gostovanje poznatog YouTubera je izazvalo veliko interesovanje! Druženje sa popularnim Dexom poćeće već od 13 časova u ulaznom holu CineStar bioskopa!
 
Sve posjetioce očekuje luda zabava i mnogo izazova i videa na velikom bioskopskom platnu, kao i fotografisanje sa omiljenim YouTuberom samo u periodu od 13:00 do 13:45h.

DexRock će zajedno sa publikom 25. maja u Banjaluci snimati nove najpopularnije video priče, dok će  i posjetioci imati priliku da nauče sve o YouTube-u kroz razne izazove! Ovaj popularni YouTuber stekao je veliku popularnost kod mlađe populacije, te broji skoro million pratilaca na svom YouTube kanalu, kao i milionske preglede svojih video objava.

Ulaznice za Dexrock Show su u pretprodaji po cijeni od 10 KM, te se mogu kupiti online ili na blagajni bioskopa CineStar 4DX Delta Planet!

Više informacija dostupno je na CineStar web stranici www.cinestarcinemas.ba. Vidimo se u CineStar 4DX Delta Planet, Banjaluka! Ne propustite DexRock Show, po prvi put u Banjaluci!
17.04.2019.
POGLEDAJTE JEDINSTVEN ENTERIJER U NAJMODERNIJEM KINU U ZEMLJI U BANJALUCI
CINESTAR 4DX DELTA PLANET, NOVI KOMŠIJA U GRADU, ODUŠEVIO POSJETIOCE TEHNOLOGIJOM I ENTERIJEROM!

Mnogobrojni ljubitelji filma svih generacija su iskoristili priliku i posjetili najmodernije kino u zemlji, CineStar 4DX Delta Planet Banjaluka, koji je svojim enterijerom i tehnologijom oduševio posjetioce! Novi komšija u našem gradu je predstavio potpuno novu dimenziju uživanja u filmskim projekcijama, te opravdao slogan kina s pet zvjezdica! Ovaj savremeni multipleks svakodnevno bilježi veliki broj posjeta ljubitelja filma.

Posebno dizajniran CineStarov Cinema Bar sa bibliotekom u Banjaluci, postao je novo omiljeno mjesto susreta, druženja i odmora, uz vanjsku terasu za pušače.  CineStar je u Banjaluci predstavio sasvim novi koncept "Destination cinema", koji je najnoviji trend u svjetskoj kino branši. Vrhunske kino dvorane, "Rođendaonice" za djecu, kao i drugi zanimljivi dodatni sadržaji, čine ovaj multipleks najmodernijim u zemlji.

Kino ima ukupno 6 dvorana sa 729 sjedišta izrađenim od kože sa pokretnim dijelom za dodatnu udobnost. Potpuna digitalizacija omogućila je da se udovolji i najzahtjevnijim ljubiteljima kina.

Ekskluzivno u multiplexu CineStar 4DX Banja Luka (Delta Planet) posjetioci mogu uživati u još kvalitetnijom 3D prikazu sa "Ultimate RealD 3D" 3D uređaja čije su karakteristike još više tehnološki unaprijeđene. Neke od prednosti novog unaprijeđenog 3D uređaja su velika propusnost svjetlosti iz digitalnog projektora koja sad doseže čak 32 posto. Osim velike propusnosti svjetlosti projektora tu je i savršeno dizajnirani polarizator koji gotovo u potpunosti otklanja bilo koji takozvani "ghosting" efekt. Novi 3D uređaj pruža i najkvalitetniji stereo kontrast polarizovanih 3D sistema u industriji te savršen kvalitet boja.

Oduševljenje posjetilaca izaziva i eXtreme dvorana, zaštićen CineStarov format, koji gledaocima garantuje doživljaj filma na većem platnu, uz jači zvuk i bolji doživljaj sa laserskim projekcijama. Najveće interesovanje posjetilaca je pobudila 4DX™ dvorana, koja uz pomoć simulatora kretanja prati događanja na platnu, te je opremljena s mnogobrojnim specijalnim efektima, a kino iskustvo podiže na potpuno novi nivo u 4 dimenzije.

Upravo zahvaljujući tim efektima kao što su – ljuljanje, pokret naprijed i nazad, miris, vibracija naslona i sjedišta, snijeg, mjehurići, vjetar, kišna oluja, svjetlo, magla i drugi, gledaocima je omogućeno još realističnije kino iskustvo, jer gledajući film zaista mogu svim čulima doživjeti ono što su do sada mogli samo vidjeti i čuti – strašnu oluju, nježni povjetarac, ali i dim eksplozije ili ugodan miris kafe.

Osim tehnologije, u CineStaru je udobnost posjetilaca veoma bitan segment. Posjetioci su oduševljeni udobnošću sjedišta, koja su izrađena od kože, s pomičnim naslonom za dodatnu udobnost. Mnogobrojni parovi su izabrali "LOVE BOX" sjedišta, koji boravak u kinu čini privatnijim i opuštenijim. U dvoranama se nalazi i specijalno dizajnirana "VIP RELAX" sjedišta, koja su većih dimenzija od klasičnih sjedišta, naslon je pomičan, izrađena su od kože, a osim mjesta za odlaganje pica, imaju i mali stolić, te oslonac za noge. VIP RELAX sjedišta imaju i mali stolić te bežični punjač za mobilni telefon. Vodilo se računa i da kino mogu posjetiti svi građani, pa dvorane 1, 2 i 5 imaju mjesta za osobe s posebnim potrebama.

Posjetioci kina imaju priliku da koriste "Loyalty program" za skupljanje bodova i kupovinu ulaznica putem interneta, nagradnih besplatnih ulaznica, te povoljnije uživanje u ponudi kina s pet zvjezdica.

Nekoliko dana nakon velikog otvaranja kina u Banjaluci, Međunarodno kinematografsko udruženje (UNIC) proglasilo je CineStar Cinemas najboljim kinoprikazivačem u Evropi u 2019. godini, a nagradu će dodijeliti upravi Blitz - CineStara na kongresu CineEurope u Barseloni ove godine u junu. Iz CineEurope istakli su da je Blitz-CineStar pravi primjer kompanije koja iznova podiže ljestvicu u industriji i ostvaruje konstantan rast. Posebno su istakli kako je Blitz-CineStar izuzetno predan u pružanju najboljeg mogućeg kino doživljaja svojoj publici, stavljajući u prvi plan stalnu inovaciju, čime su postali jedan od vodećih i najbrže rastućih kino lanaca u regionu i Evropi.

U sklopu investicijskog ciklusa koji Blitz-CineStar provodi od svog osnivanja 2003. godine do danas, CineStar Cinemas grupa u regionu broji 23 multipleksa (uključujući novi koji je u pripremi u Beogradu), sa 145 digitalne dvorane i više od 23.000 sjedišta, što - zajedno sa gotovo 5 miliona prodatih ulaznica godišnje - čini CineStar Cinemas najvećim i najuspješnijim kinoprikazivačem u regionu.

Sve fotografije kompletnog enterijera se nalaze na linku: https://we.tl/t-2a8zID66Hk

Više informacija kao i on line kupovina ulaznica dostupna je na CineStar web stranici www.cinestarcinemas.ba.
Vidimo se u CineStar 4DX Delta Planet, Banjaluka!

15.04.2019.
FILM “POSLIJE SVEGA” EKSKLUZIVNO U CINESTARU 4DX DELTA PLANET
 OVOG ČETVRTKA PRVI “CINELADY” U BANJALUCI!
 
Ovog četvrtka 18. aprila sa početkom u 20 sati, CineStar 4DX Delta Planet, Banjaluka, predstavlja prvu u nizu filmskih projekcija i druženja pod nazivom „CineLady“, koje su prepoznatljive u regionu! Ovi događaji okupljaju veliki broj žena, koje uživaju u filmu i omiljenom ženskom društvu. Ljubiteljke romantičnih filmova imaju priliku da uživaju u filmu „Poslije svega“, a ulaznice za ovaj dugo očekivani film su u prodaji.
 
Ovaj film sa nestrpljenjem očekuju žene širom svijeta. Priča ove romantične komedije je usmjerena na vrijednu i predanu studentkinju i kćerku Tessu Young, koja započinje prvu godinu fakulteta sa velikim ambicijama. Ona tačno zna šta želi postići i kojim putem treba ići. Takav sređeni život, raspada se kao kula od karata, kada Tessa upozna tajanstvenog Hardina Scotta. On nosi tamu u očima, tijelo mu je pokriveno tetovažama i živi po vlastitim pravilima. Hardin je sve što Tessa želi izbjeći, ali nakon jednog druženja na jezeru, on će postati jedino što će ona od tada željeti. Njihova veza neće biti jednostavna, ni u ružičastim tonovima, ali svaki izazov s kojim će se suočiti, učiniće njihovu strast još snažnijom.
 
Ne propustite uživanje u ovoj romantičnoj priči u okviru „CineLady“ događaja u Cinestaru, koji će upotpuniti i partneri događaja Avon, Nescafe, Frutela i Zvijezda, koji su obezbijedili osvježenje i poklone za posjetiteljke.
 
Vidimo se na prvom „CineLady“ druženju u CineStar 4DX Delta Planet u Banjaluci, te u ostalim CineStar kinima u Mostaru, Tuzli i Bihaću. 
 
Obezbijedite svoje ulaznice na vrijeme i uživajte u odličnom filmu! Drage posjetiteljke, budite dio izlaska i druženja za pamćenje! Više informacija o CineLady pronađite na linku: https://www.blitz-cinestar-bh.ba/cinelady-u-cinestaru-5243

 


09.04.2019.
CINESTAR PROGLAŠEN NAJBOLJIM KINOPRIKAZIVAČEM U EVROPI!
Prestižna nagrada „Internacional Exibitor of the Year“ koju dodjeljuje međunarodno udruženje kina UNIC veliko je priznanje kompaniji Blitz-CineStar

Međunarodno kinematografsko udruženje (UNIC) proglasilo je CineStar Cinemas najboljim kinoprikazivačem u Evropi u 2019. godini, a nagradu će dodijeliti upravi Blitz - CineStara na kongresu CineEurope u Barseloni u junu ove godine.

CineEurope najdugovječniji je i najuspješniji evropski kongres za velike, regionalne i nezavisne filmske profesionalce. Na kraju kongresa odaju priznanje kinoprikazivaču čija dostignuća, novi projekti, rast i predvodništvo u industriji postavljaju nove standarde i pomiču granice te dodjeljuju nagradu Internacional Exhibitor of the Year.

Ove godine prestižna nagrada odlazi upravo Blitz-CineStaru. Iz CineEurope istakli su da je Blitz-CineStar pravi primjer takve kompanije, koja iznova podiže ljestvicu u industriji i ostvaruje konstantan rast. Posebno su istaknuli kako je Blitz-CineStar izuzetno predan u pružanju najboljeg mogućeg kino doživljaja svojoj publici, stavljajući u prvi plan stalnu inovaciju, čime su postali jedan od vodećih i najbrže rastućih kino lanaca u regionu i Evropi.

Nagrada za najboljeg evropskog kinoprikazivača kruna je poslovanja, a stigla je taman nakon nedavnog otvaranja multipleksa u Banjaluci, te skorog projekta u Beogradu u toku ove godine.

Nakon saznanja da je Blitz-CineStar dobitnik ove prestižne nagrade, Jadranka Islamović, regionalna direktorica Blitz-CineStara je izjavila:  „Izuzetna nam je čast primiti ovu vrijednu nagradu CineEurope te zadovoljstvo i ponos što je struka prepoznala naš stalni napor i ulaganje, ali i znanje. Zahvalila bi se svim našim zaposlenicima, našim poslovnim partnerima i vjernim posjetiocima, koji su takođe dio ovog uspjeha, a naša vizija Kina s pet zvjezdica očigledno je bila pun pogodak. CineStar je postao sinonim za najbolje kino iskustvo u Evropi, stvorili smo lanac kina nove generacije u koji smo ekskluzivno doveli neke revolucionarne formate kao Imax, 4DX, Gold class, KIDS CINESTAR sa toboganima i zonama za igranje. Stvorili smo destinacijska kina s barovima i raznim sadržajima u kojima posjetioci vole biti i svako pronalazi nešto za sebe. Svako naše novo kino je uvijek po nečemu bolje, a upravo smo otvorili multipleks u Banjaluci, koje je najmodernije u zemlji. Veliko je zadovoljstvo biti prvi u branši u Evropi, te nam daje krila za dalje, a obzirom da Blitz- CineStar i dalje širi svoj lanac novim projektima u regionu, ova nagrada nas i obvezuje da budemo uvijek bolji, kao i da zadržimo ove visoke standarde.“

U sklopu investicijskog ciklusa koji Blitz-CineStar provodi od svog osnivanja 2003. godine do danas, CineStar Cinemas grupa u regionu broji 23 multipleksa (uključujući nadolazeći u Beogradu), sa 145 digitalne dvorane i više od 23.000 sjedišta, što - zajedno sa gotovo 5 miliona prodatih ulaznica godišnje - čini CineStar Cinemas najvećim i najuspješnijim kinoprikazivačem u regionu.

O CineEurope

CineEurope 2019. održaće se između 17. i 20. juna u Centru Convencions Internacional Barcelona (CCIB) u Barseloni kada će se i održati svečano uručenje nagrade. CineEurope je najdugovječniji i najuspješniji evropski kongres i trgovački sajam za glavne, regionalne i nezavisne filmske profesionalce. CineEurope prikazuje ekskluzivne projekcije i prezentacije proizvoda o novim filmovima i trendovima u filmskoj i kinematografskoj industriji, organizuje seminare i  CineEurope trgovački sajam. CineEurope je sluzbeni kongres UNIC-a  (International Union of Cinemas).

O UNIC-u

International Union of Cinemas (UNIC) predstavlja međunarodno kinematografsko udruženje za kino trgovinu i kino prikazivače 37 zemalja Evrope i susjednih regija.

O Film Expo Group

Film Expo Group je glavni organizator evenata u filmskoj industriji. Produciraju CineEurope koji se održava u Barseloni; ShowEast, koji se održava u Majamiju i CineAsia, koji se održava u Hong Kongu.

Više fotografija možete pronaći na linku: https://we.tl/t-D8WmDVkqEg
Autori fotografija su: Duško Vlaović i Ivan Ivanišević.
04.04.2019.
CINESTAR OTVARA DANAS AKCIJOM 1+1 GRATIS, TE POZIVA GRAĐANE NA VATRENI SPEKTAKL U SUBOTU ISPRED DELTA PLANET CENTRA
AKROBACIJE "URBAN SPORT BROTHERS" KAO NAJAVA FILMA HELLBOY!

Svoju prvu radnu subotu u Banjaluci, CineStar je posvetio nadolazećem filmskom spektaklu Hellboy, te povodom njega najavljuje i poziva građane na besplatan vizuelni spektakl ispred Delta Planeta u subotu 6. aprila u 19 sati. Akrobatska grupe iz Niša "USB - Urban Sport Brothers", koja je široj javnosti postala poznata nakon ulaska u finale u najvećem takmičarskom šou na planeti "Ja imam talenat " ove subote će zagrijati banjalučane svojim vatrenim i atraktivnim tačkama. Povod nastupa ove talentovane grupe je premijera filma Hellboy, ultimativnog antiheroja, koji se vraća na filmska platna od 11. aprila. Uživanje u ovom jedinstvenom nastupu će biti još veće, jer je CineStar pripremio besplatne kokice za publiku!

Grupa "USB - Urban Sport Brothers" je prepoznatljiva po kombinovanju akrobatike sa elementima gimnastike, kaskaderskim vještinama, parkuru, akroyogu, žongliranju, hodanju po kanapu, vožnji monocikla, free style trikovima biciklom, kao i po izvođenju igre sa vatrom. Nastupali su na mnogobrojnim manifestacijama, te na javnim i zatvorenim skupovima širom Bliskog istoka i Balkana, a prvi put dolaze u Banjaluku. Ideologija grupe je borba protiv pasivnog provođenja vremena na računaru ili telefonu i povratak pravim vrijednostima kroz sport, obzirom da je nebavljenje fizičkom aktivnošću prvi i osnovni razlog za dobijanje dijabetesa kod mladih, koji je poprimio razmjere epidemije i smatra se novom kugom 21. vijeka. CineStar 4DX Delta Planet poziva sve ljubitelje filma Hellboy da ove subote budu ispred tržnog centra od 19 sati i uživaju u ovom jedinstvenom vizuelnom vatrenom spektaklu, koji će oduševiti sve prisutne.

Budući da CineStar u Delta Planetu otvara vrata svojih 6 dvorana već danas i to uz prigodnu akciju 1+1 gratis, mnogi će od danas moći pogledati najnovije blockbastere među kojima su animacija Shazam, za koji je preporuka pogledati ga u 4DX™  ili eXtreme dvorani, zatim Opsadno stanje, Kavalir s pištoljem, te animacije Korgi: Kraljevski pas velikog srca, Dumbo i drugi.

4DX™ dvorana, koja uz pomoć simulatora kretanja prati događanja na platnu te je opremljena s mnogobrojnim specijalnim efektima, kino iskustvo podiže na potpuno novi nivo u 4 dimenzije, a nadolazeći Hellboy je idealan film za 4DX efekte.

Ekskluzivno u multiplexu CineStar 4DX Banja Luka (Delta Planet) posjetioci će moći uživati u još kvalitetnijom 3D prikazu sa "Ultimate RealD 3D" 3D uređaja čije su karakteristike još više tehnološki unaprijeđene. Neke od prednosti novog unaprijeđenog 3D uređaja su velika propusnost svjetlosti iz digitalnog projektora koja sad doseže čak 32 posto. Osim velike propusnosti svjetlosti projektora tu je i savršeno dizajnirani polarizator koji gotovo u potpunosti otklanja bilo koji takozvani "ghosting" efekt. Novi 3D uređaj pruža i najkvalitetniji stereo kontrast polarizovanih 3D sistema u industriji te savršenu kvalitetu boja.

CineStar u Banjaluci danas predstavlja sasvim novi koncept "Destination cinema", koji je najnoviji trend u svjetskoj kino branši. Riječ je o multifunkcionalnom prostoru u kojem će svaki posjetilac, pronaći nešto za sebe, jer CineStar multipleks na jednom mjestu objedinjuje dizajnerski bar sa bibliotekom koji je otvoren ranije te je već omiljena destinacija banjalučana, vrhunske kino dvorane, "Rođendaonice" za djecu, kao i druge zanimljive sadržaje.

Posjetioci kina imaju priliku da koriste "Loyalty program" za skupljanje bodova i kupovinu ulaznica putem interneta, nagradnih besplatnih ulaznica, te povoljnije uživanje u ponudi kina s pet zvjezdica. Posjetioci banjalučkog CineStara moći će uživati i u već prepoznatljivim uslugama poput: Moja CineSrijeda najpovoljnijeg dana u sedmici, Matinejama, Family paketu, proslavama rođendana. Oni koji su željni kulturne svjetske scene, mogu da uživaju u programu "Spektakli" u CineStaru. Takođe, svi posjetici CineStara će uz kino ulaznicu imati obezbijeđen besplatan parking u trajanju od 3 sata.

Više informacija kao i on line kupovina ulaznica dostupna je na CineStar web stranici www.cinestarcinemas.ba

Vidimo se u CineStaru 4DX Delta Planet u Banjaluci od danas!


28.03.2019.
NAJVEĆI REGIONALNI KINO LANAC OTVARA U ČETVRTAK SVOJA VRATA ZA POSJETIOCE U DELTA PLANET CENTRU
POSJETITE CINESTAR OD 04. APRILA U BANJALUCI UZ 1+1 ULAZNICU GRATIS!

Ljubitelji filma svih generacija će napokon doći na svoje, jer prepoznatljiv brend CineStar, koji njeguje slogan kina s pet zvjezdica konačno otvara multipleks u Banjaluci. Ovo kino posljednje generacije u okviru Delta Planet centra, otvara svoja vrata u četvrtak 04. aprila 2019. godine u 11:00 sati, te prve posjetioce posebno nagrađuje. Svi koji na dan otvaranja kupe jednu kino ulaznicu, drugu dobijaju GRATIS!

Dok je CineStarov Cinema Bar u Banjaluci otvorio svoja vrata već prošle sedmice i oduševio mnogobrojne goste jedinstvenim dizajnom enterijera, te vanjskom terasom za pušače, blagajne kina se otvaraju od danas, 28. marta u 11h kada je već moguće kupiti ulaznice za neku od filmskih projekcija na repertoaru od 04. aprila. Za one koji žele što prije doći do svoje ulaznice, jer je broj mjesta ograničen, ulaznice je moguće kupiti i on line putem CineStarove web stranice. Filmovi na repertoaru su animacija Shazam, za koji je preporuka pogledati ga u 4DX™  ili eXtreme dvorani, zatim Opsadno stanje, Kavalir s pištoljem, te animacije Korgi: Kraljevski pas velikog srca, Dumbo i drugi.

CineStar u Banjaluci predstavlja sasvim novi koncept "Destination cinema", koji je najnoviji trend u svjetskoj kino branši. Riječ je o multifunkcionalnom prostoru u kojem će svaki posjetilac, pronaći nešto za sebe, jer CineStar multipleks na jednom mjestu objedinjuje dizajnerski bar sa bibliotekom, vrhunske kino dvorane, "Rođendaonice" za djecu, kao i druge zanimljive sadržaje.

Kino ima ukupno 6 dvorana sa 729 sjedišta izrađenim od kože sa pokretnim dijelom za dodatnu udobnost. Potpuna digitalizacija omogućila je da se udovolji i najzahtjevnijim ljubiteljima kina. Oni željni nove dimenzije zabave, moći će se upustiti u "RealD - 3D" avanturu ili se prepustiti ekstremnom doživljaju filma uz "eXtreme" specijalni format, koji gledaocima garantuje doživljaj filma na većem platnu uz jači zvuk i bolji doživljaj sa laserskim projekcijama.

Najveće interesovanje ipak pobuđuje 4DX™ dvorana, koju CineStar dovodi u Banjaluku zahvaljujući ekskluzivnom ugovoru s CJ 4DPLEX, svjetskim liderom u 4DX™ tehnologiji, prisutnim u 50 zemalja svijeta na čiju se mapu uskoro upisuje i Banjaluka, kao prvi grad u zemlji.

4DX™ dvorana, koja uz pomoć simulatora kretanja prati događanja na platnu te je opremljena s mnogobrojnim specijalnim efektima, kino iskustvo podiže na potpuno novi nivo u 4 dimenzije.

Upravo zahvaljujući tim efektima kao što su – ljuljanje, pokret naprijed i nazad, miris, vibracija naslona i sjedišta, snijeg, mjehurići, vjetar, kišna oluja, svjetlo, magla i drugi, gledaocima je omogućeno još realističnije kino iskustvo, jer gledajući film zaista mogu svim čulima doživjeti ono što su do sada mogli samo vidjeti i čuti - strašnu oluju, nježni povjetarac, ali i dim eksplozije ili ugodan miris kafe.

Osim tehnologije, u CineStaru se veoma mnogo vodi računa i o udobnosti posjetilaca. Posebnu ponudu čini "LOVE BOX" koji boravak u kinu čini privatnijim i opuštenijim. U dvoranama se nalazi i specijalno dizajnirana "VIP RELAX" sjedišta. Iz CineStara ističu da će dvorane 1, 2 i 5 imati mjesta za osobe s posebnim potrebama.

Posjetioci kina imaju priliku da koriste "Loyalty program" za skupljanje bodova i kupovinu ulaznica putem interneta, nagradnih besplatnih ulaznica, te povoljnije uživanje u ponudi kina s pet zvjezdica. Posjetioci banjalučkog CineStara moći će uživati i u već prepoznatljivim uslugama poput: Moja CineSrijeda najpovoljnijeg dana u sedmici, Matinejama, Family paketu, proslavama rođendana. Oni koji su željni kulturne svjetske scene, mogu da uživaju u programu "Spektakli" u CineStaru. Takođe, svi posjetici CineStara će uz kino ulaznicu imati obezbijeđen besplatan parking u trajanju od 3 sata.

Više informacija kao i on line kupovina ulaznica dostupna je na CineStar web stranici www.cinestarcinemas.ba

Vidimo se u CineStaru 4DX Delta Planet u Banjaluci od 4.aprila!
22.03.2019.
MEDIJI I INFLUENSERI PRVI EKSLUZIVNO DOŽIVJELI SPECIJALNE EFEKTE U NOVOM CINESTAR KINU!
PRVA 4DX™ PROJEKCIJA ODUŠEVILA BANJALUČANE!

Mnogobrojni predstavnici medija, javne ličnosti i influenseri, sinoć su u CineStaru u Banjaluci prisustvovali premijernoj projekciji filma “Kapetanica Marvel” u prvoj 4DX™ dvorani u zemlji! CineStar je ponovo pokazao zašto nosi slogan “kina s pet zvjezdica”, jer je upravo prvim posjetiocima na ekskluzivnoj projekciji izmamio osmijeh na lice i izazvao oduševljenje specijalnim efektima, koje ova kino dvorana posjeduje!
Gosti na projekciji su prvi osjetili mnogobrojne mogućnosti, koje pruža 4DX™ dvorana, kao što su pokretanje sjedišta u skladu sa radnjom filma, vjetar, miris i različite svjetlosne efekte, koji prate dešavanja na posebnim “wall to wall” platnima.  Upravo je priča “Kapetanice Marvel”, koja prati razvoj Carol Denvers u jednu od najmoćnijih heroina Marvelovog filmskog svijeta, omogućila da oduševljenje prisutnih sa specijalnim efektima bude potpuno.
Jadranka Islamović, regionalna direktorica Blitz-CineStara, istakla je prije same projekcije prisutnim gostima da je izuzetno srećna što je ovaj kino lanac konačno došao i u Banjaluku.
“Znamo da Banja Luka voli film i kino, te se nadamo da će upravo budući posjetioci prepoznati naše kino, kao mjesto okupljanja za sve generacije, mjesto iz kojeg odlaze dobre volje i u koje se rado vraćaju. Ovo je naše četvrto kino u zemlji, a 22. u regionu. Možemo reći da je najmodernije kino u zemlji, jer smo u njega ugradili najmoderniju postojeću svjetsku kino tehnologiju, uz jedinstveno 4DX iskustvo”, istakla je Jadranka Islamović.
“Zaista fenomenalno iskustvo, ovo je jedan potpuno novi kino doživljaj”, “Oduševljena sam. Ne samo vjetrom, drmanjem stolica, dimom i ostalim efektima, nego i platnom za koje ti nisu potrebne 3D naočale. Osjećam se kao pravo dijete”, “Definitivno imate novog redovnog gosta. Uživali smo”, “Euforija tokom projekcije se ne može opisati riječima. Hvala za sjajno iskustvo”, samo su neki od komentara gostiju.
CineStar u Banjaluci će predstaviti svim posjetiocima sasvim novi koncept “Destination cinema”, koji je najnoviji trend u svjetskoj kino branši, te otvara prvu 4DX™ dvoranu u zemlji, koja je već izazvala veliku pažnju. Finalni radovi su u toku, kako bi svih šest dvorana opremljenih najsavremenijom tehnologijom, koja će gledanje filmova dovesti na potpuno novi nivo, bilo spremno za veliko otvaranje.
Ovo kino posljednje generacije uskoro otvara svoja vrata u okviru Delta Planet centra u Banjaluci!  Pored nevjerovatnog kino doživljaja, posjetioci će uživati u dizajnerskom baru sa bibliotekom, “Rođendaonicom” za djecu, otvorenom terasom, kao i drugim zanimljivim sadržajima.
Posjetioci kina imaće priliku da koriste “Loyalty program” za skupljanje bodova i kupovinu ulaznica putem interneta, nagradnih besplatnih ulaznica, te povoljnije uživanje u ponudi kina s pet zvjezdica. Posjetioci banjalučkog CineStara, moći će uživati i u već prepoznatljivim uslugama poput: Moja CineSrijeda najpovoljnijeg dana u sedmici, Matinejama, Family paketu, proslavama rođendana. Oni koji su željni kulturne svjetske scene, mogu da uživaju u programu “Spektakli” u CineStaru. Takođe, svi posjetici CineStara će uz kino ulaznicu imati obezbijeđen besplatan parking u trajanju od 3 sata.
Više informacija dostupno je na CineStar web stranici www.cinestarcinemas.ba

14.03.2019.
USKORO PRVA 4DX™ KINO DVORANA U ZEMLJI U BANJALUČKOM CINESTARU
Iz CineStara u Delta Planetu najavljuju nam snijeg na proljeće!
 
 
Građani Banjaluke i okoline već krajem ovog marta će moći uživati u jedinstvenom kino doživljaju s pet zvjezdica u multipleksu CineStar, koji se otvara u trgovačkom centru Delta Planet, a koji će biti opremljen najsavremenijom tehnologijom, koja gledanje filmova dovodi na potpuno novi nivo.
 
Ovo najmodernije kino u zemlji imaće ukupno šest dvorana, a uz jedinstvenu eXtreme dvoranu veliko interesovanje pobuđuje 4DX™ dvorana, koju CineStar dovodi u Banjaluku zahvaljujući ekskluzivnom ugovoru s CJ 4DPLEX, svjetskim liderom u 4DX™ tehnologiji, prisutnim u 50 zemalja svijeta na čiju se mapu uskoro upisuje i Banjaluka, kao prvi grad u zemlji, a u regiji je već otvorena u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Novom Sadu. Filmovi svih holivudskih studija biće prikazivani u  4DX™ dvorani u novom CineStaru 4DX Delta Planet, a jedan od prvih na programu u 4 dimenzije biće Hellboy, Dumbo, Wonder park, Avangers: Endgame, Pokemon Detective Pikachu, Aladin, Godzilla 2: Kralj zvijeri, kao i mnogi drugi holivudski filmski spektakli.
 
4DX dvorana, koja uz pomoć simulatora kretanja prati dešavanja na platnu, te je opremljena sa mnogobrojnim specijalnim efektima, kino iskustvo podiže na potpuno novi nivo u 4 dimenzije.
https://www.facebook.com/cinestarcinemas.bih/videos/1007493422781357/
Upravo zahvaljujući efektima kao što su - ljuljanje, pokret naprijed i nazad, miris, vibracija naslona i sjedišta, snijeg, mjehurići, vjetar, kišna oluja, svjetlo, magla, kao i mnogim drugim efektima, gledaocima je omogućeno još realističnije kino iskustvo, jer gledajući film zaista mogu svim čulima doživjeti ono što su do sada mogli samo vidjeti i čuti - strašnu oluju, nježni povjetarac, ali i dim eksplozije ili ugodan miris kafe.
Posebnost novog CineStar multipleksa u Banjaluci je, osim 4DX™ dvorane, njegova vrhunska tehnološka opremljenost svih dvorana. Naime, ovo kino posljednje generacije biće opremljeno Barco laserskim projektorima. Najnovija CLP serija laserskih projektora temeljena je na tehnologiji plavog lasera i fosfornog “wheela”, koji u kombinaciji stvaraju puni spektar boja, te superiorni kvalitet slike. Najnovija laserska tehnologija, uz veliku količinu svjetla koju može proizvesti, pruža i veći kontrast slike za razliku od standardnih digitalnih projektora, čime je slika primjetno kvalitetnija i ugodnija ljudskom oku, što posebno dolazi do izražaja kod efektnih 3D projekcija. Dvorane u novom banjalučkom multipleksu opremljene su najsavremenijom digitalnom tehnologijom, a kvalitet doživljaja upotpunjuje i “wall to wall” platna premazana srebrom, te Dolby Digital EX.
Novo kino u Delta Planetu, osim što će privući zaljubljenike u tehnologiju, biće ugodan multifunkcionalni prostor u kojem će svaki posjetilac, pronaći nesto za sebe. U njemu CineStar na jednom mjestu osim 4DX™ dvorane i ostalih kino dvorana, objedinjuje dizajnerski bar sa bibliotekom i terasom, rođendaonice za djecu i mnoge druge atraktivne sadržaje.
U okviru investicijskog ciklusa koji Blitz-CineStar provodi od svog osnivanja 2003. godine do danas, u okviru CineStar Cinemas grupe u Bosni i Hercegovini i regionu, uključujući i najnoviji u Banjaluci, otvorena su ukupno 22 multipleksa, sa 138 digitalne dvorane i više od 21.500 sjedišta, što - zajedno sa gotovo 4,5 miliona prodanih ulaznica godišnje - čini CineStar Cinemas najvećim i najuspješnijim kinoprikazivačem regiona.
 
 
Više informacija dostupno je na:
https://www.cinestarcinemas.ba
 
 
 
 
 

04.03.2019.
CINESTAR CINEMAS - NAJVEĆI REGIONALNI KINO LANAC DOLAZI U BANJALUKU!
Najmodernije kino u zemlji uskoro u Delta Planetu

Veliko interesovanje građana već vlada za multipleksom CineStar, koje će biti četvrto kino najvećeg lanca u zemlji, uz Tuzlu, Mostar i Bihać. Multipleks CineStar uskoro otvara svoja vrata u trgovačkom centru Delta Planet, koji banjalučani željno iščekuju.
Ljubitelji filma svih generacija će napokon doći na svoje, jer je CineStar prepoznatljiv brend, koji njeguje slogan kina s pet zvjezdica. Ovaj multipleks posljednje generacije će u Banjaluci predstaviti sasvim novi koncept “Destination cinema”, koji je najnoviji trend u svjetskoj kino branši.

Riječ je o multifunkcionalnom prostoru u kojem će svaki posjetilac, pronaći nesto za sebe, jer CineStar multipleks na jednom mjestu objedinjuje dizajnerski bar sa bibliotekom, vrhunske kino dvorane, “Rođendaonice” za djecu, kao i druge zanimljive sadržaje.

Kino će imati ukupno 6 dvorana sa 731 sjedištem izrađenim od kože sa pokretnim dijelom za dodatnu udobnost. Biće opremljeno “Barco” laserskim projektorima, a sve dvorane će biti opremljene vrhunskom tehnologijom, te će gledaocima obezbijediti pravi užitak gledanja filma na “wall-to-wall” platnima, uz laserske projektore, kao i “JBL” i “Crown” zvučni sistem. Potpuna digitalizacija omogućila  je da se udovolji i najzahtjevnijim ljubiteljima kina. Oni željni nove dimenzije zabave, moći će se upustiti u “RealD - 3D” avanturu ili se prepustiti ekstremnom doživljaju filma uz “eXtreme” specijalni format, koji gledaocima garantuje doživljaj filma na većem platnu uz jači zvuk i bolji doživljaj sa laserskim projekcijama. Poseban ugođaj svim posjetiocima pružiće dvije dizajnerske dvorane, koje su odgovor na potrebe pravih filmofila, koji od kina traže više nego što nude klasični multipleksi. U njima se savršeno isprepliće moderni i upečatljiv dizajn sa najsavremenijom tehnologijom.
Osim tehnologije, u CineStaru se veoma mnogo vodi računa i o udobnosti posjetilaca. Posebnu ponudu čini “LOVE BOX” koji boravak u kinu čini privatnijim i opuštenijim. Svako “LOVE BOX” sjedište ograđeno je sa strane od drugih sjedišta, kako bi posjetioci imali što veću privatnost, te su omiljen izbor za zaljubljene parove. U dvoranama će se nalaziti i specijalno dizajnirana “VIP RELAX” sjedišta. Pomenuta sjedišta pružaju dodatnu udobnost, više prostora, pokretna su i obično pozicionirana u najbolje područje gledanja svake dvorane. Osim mjesta za odlaganje pića imaju i stolić, te bežični punjač za mobilni telefon.

Najmlađi posjetioci će moći slaviti svoje rođendane nakon filma u posebno dizajniranoj dječijoj “Rođendaonici”, dok će roditelji uživati u ugodnom ambijentu dizajnerskog bara sa vanjskom terasom.
Posjetiocima kina će biti ponuđen “Loyalty program” za skupljanje bodova i kupovinu ulaznica putem interneta, nagradnih besplatnih ulaznica, te povoljnije uživanje u ponudi kina s pet zvjezdica. Posjetioci banjalučkog CineStara moći će uživati i u već prepoznatljivim uslugama poput: Moja CineSrijeda najpovoljnijeg dana u sedmici, Matinejama, Family paketu, proslavama rođendana. Oni koji su željni kulturne svjetske scene, mogu da uživaju u programu “Spektakli” u CineStaru. Takođe, svi posjetici CineStara će uz kino ulaznicu imati obezbijeđen besplatan parking u trajanju od 3 sata.

U okviru investicijskog ciklusa koji “Blitz-CineStar” provodi od svog osnivanja 2003. godine do danas, u okviru CineStar Cinemas grupe u Bosni i Hercegovini i regionu, uključujući i najnoviji u Banjaluci, otvorena su ukupno 22 multipleksa sa 138 digitalnih dvorana i više od 21.500 sjedišta, što sa gotovo 4,5 miliona prodanih ulaznica godišnje, čini CineStar Cinemas najvećim i najuspješnijim kino prikazivačem u regionu.
17.12.2016.
CINESTAR U TUZLI SVEČANO OTVOREN UZ SPEKTAKULARAN VATROMET I FILMSKE BLOCKBUSTERE!
CineStar, najuspješniji i najveći regionalni kino operater, sinoć je otvorio vrata novog multipleksa u tuzlanskom BingoCity centru, trećeg bosanskog multipleksa nakon Mostara i Bihaća. Nakon spektakularnog vatrometa Tuzlaci su uživali u raznim iznenađenjima i u najnovijim filmskim naslovima poput Rogue One: Priča iz ratova zvijezda i Ludi Božić u uredu, a uz svaku kupljenu ulaznicu CineStar je posjetiteljima jednu dao na poklon.

Otvorenje CineStara Tuzla obilježio je veliki interes posjetitelja koji su već prve večeri željeli uživati u filmskom projekcijama s pet zvjezdica. Novi multipleks predstavlja značajnu investiciju u društveni i kulturni život ovog dijela Bosne i Hercegovine, što su svojim dolaskom na svečano otvorenje potvrdile i brojne uvažene osobe iz Tuzle, ali i iz cijele Bosne i Hercegovine. Na samom otvorenju okupljene su pozdravili gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i gospođa Jadranka Islamović, izvršna direktorica i član uprave tvrtke Blitz-CineStar, koja je tom prigodom istaknula kako se u otvorenje svakog CineStar multipleksa uz veliku financijsku investiciju ulaže i jako puno rada, znanja i iskustva, ali i jako puno emocija.

„Uvijek uz odličan timski rad dođemo do ovako prekrasnog rezultata. Zahvalila bih svim našim djelatnicima koji su na terenu već mjesecima, Bingo City centru na podršci, gradu Tuzli na ovako lijepom dočeku, te bi zaista zaželjela svima vama da CineStar doživite i prihvatite kao mjesto kulture, mjesto dobrih emocija, mjesto koje nas sve povezuje. Od večeras filmove gledajte u najboljoj tehnologiji, na isti dan kada i ostatak svijeta uživa u njima – u CineStaru Tuzla.“, naglasila je Jadranka Islamović, izvršna direktorica i član uprave Blitz-CineStar-a.

CineStar Tuzla raspolaže s pet dvorana (ukupno 782 sjedala), a jedna od njih je i eXtreme dvorana – ekskluzivni CineStar standard kino dvorane s najsavremenijom tehnologijom. Njena glavna karakteristika je kristalno čista slika i filmsko platno premazano slojem srebra, veliko čak 100m2 na kojem se filmovi oživljavaju uz pomoć najmodernijeg i najpoznatijeg Barcoprojektora koji je uvršten u Guinnessovu knjigu rekorda kao najsvjetliji kino projektor na svijetu. eXtreme dvorana također je poznata i po nevjerojatno čistom zvuku koji donosi najmoderniji JBL zvučni sistem te RealD 3D tehnologiji s najmodernijim polarizovanim 3D naočalama.

Tuzlanskoj publici od jučer su na raspolaganju i brojne prepoznatljive usluge CineStara, poput usluge Moja CineSrijeda, kada su ulaznice za kino najpovoljnije, te usluga Matineja, Obiteljski paket i proslava rođendana. Tu su i najudobnija sjedala od kojih su posebno atraktivna ljubavna, love box i VIP sjedala, a posjetitelje očekuje i besplatan parking te još mnogo toga. Bar u okviru CineStara Tuzla također je jedan osobit doživljaj jedinstvenog i modernog uređenja, pa će tako zasigurno postati omiljeno okupljalište brojnih Tuzlaka.

CineStar Tuzla je 18. multipleks CineStara u regiji. Ukupno gledajući, CineStar multipleksi trenutno broje 115 dvorana s gotovo 19.000 sjedala, što CineStar s očekivanih gotovo četiri milijuna posjetitelja godišnje čini najvećim i najuspješnijim kino operaterom u regiji. Osim toga, među najbolje svjetske kino operatere svrstava ga i opremljenost kino dvorana najsavremenijim tehnologijama u skladu s posljednjim svjetskim trendovima i standardima te činjenica da je CineStar ekskluzivno publici ponudio najsuperiornije kino-formate IMAX i 4DX te je u svoja kina uveo digitalnu 3D tehnologiju, eXtreme dvorane, Auro 11.1 3D zvuk, 4K tehnologiju. 
12.12.2016.
NAJIŠČEKIVANIJI FILM GODINE ROGUE ONE: PRIČA IZ RATOVA ZVIJEZDA POGLEDAJTE U NAJMODERNIJEM KINU U BIH!
NAJIŠČEKIVANIJI FILM GODINE ROGUE ONE: PRIČA IZ RATOVA ZVIJEZDA POGLEDAJTE U NAJMODERNIJEM KINU U BIH!

Novi CineStarov multipleks u tuzlanskom Bingo City centru otvara svoja vrata 16. prosinca 2016. godine u 19 h spektakularnim vatrometom, a građani Tuzle moći će toga dana uživati u posebnim iznenađenjima i najnovijim filmskim naslovima za koje će uz jednu kupljenu ulaznicu drugu dobiti gratis.
Tako će već od prvog dana otvorenja, na programu biti najočekivaniji film godine Rogue One: Priča iz ratova zvijezda koji će Tuzlaki moći pogledati u 3D-u, urnebesna komedija Ludi Božić u uredu, krimi drama s Bryanom Cranstonom Infiltrator, Disneyeva animacija Vaiana: Potraga za mitskim otokom i mnogi drugi.

CineStar, najuspješniji i najveći regionalni kinoprikazivač, nakon Mostara i Bihaća, otvara svoj treći multipleks u Bosni i Hercegovini koji će imati pet dvorana sa 782 sjedala, a jedna od njih je i posebna eXtreme dvorana, ekskluzivni CineStar standard kino dvorane s najsuvremenijom tehnologijom te s eXtreme platnom premazanim srebrom od čak 100m2.

CineStar Tuzla je 18. multipleks CineStara u regiji. Ukupno gledajući, CineStar multipleksi  trenutno broje 115 dvorana s gotovo 19.000 sjedala, što CineStar s očekivanih gotovo četiri milijuna posjetitelja godišnje čini najvećim i najuspješnijim kinoprikazivačem u regiji. Osim toga, među najbolje svjetske kinoprikazivače svrstava ga i opremljenost kino dvorana najsuvremenijim tehnologijama u skladu s posljednjim svjetskim trendovima i standardima te činjenica da je CineStar ekskluzivno publici ponudio najsuperiornije kino-formate IMAX i 4DX te je u svoja kina uveo digitalnu 3D tehnologiju, eXtreme dvorane, Auro 11.1 3D zvuk, 4K tehnologiju.

Program CineStara Tuzla, kao i sve informacije možete pogledati na www.blitz-cinestar-bh.ba
 
05.12.2016.
BLITZ-CINESTAR OTVARA TREĆI MULTIPLEKS U BIH
 I Tuzla se uskoro upisuje na mapu kina s pet zvjezdica

 
Zagreb, 16. prosinca 2016. – CineStar, najuspješniji i najveći regionalni kinoprikazivač, nakon Mostara i Bihaća otvara treći multiplex u Bosni i Hercegovini. Novi multipleks otvara se u tuzlanskom Bingo City centru, imat će pet dvorana sa 782 sjedala, a jedna od njih je i posebna eXtreme dvorana s platnom od čak 100m2.

Multiplex  u Tuzli imat će pet dvorana koje će posjetiteljima osigurati vrhunsko i nezaboravno kino iskustvo. Građani Tuzle imat će priliku uživati i u eXtreme dvorani, ekskluzivnom CineStar standardu kino dvorane s najsuvremenijom tehnologijom i filmskim platnom od čak 100m2. Riječ je o najbolje opremljenim, tzv. ultimativnim kinodvoranama, koje gledateljima omogućavaju uživanje u kristalno čistoj projekciji, najmodernijem zvučnom sustavu na svijetu, gigantskom filmskom platnu koje je premazano srebrom za još realističnije filmsko iskustvo i RealD 3D tehnologiji s najmodernijim polariziranim 3D naočalama. Audiovizualno iskustvo gledanja najvećih svjetskih blockbustera u eXtreme dvoranama kod gledatelja nedvojbeno izaziva pravu navalu adrenalina.

Također, tuzlanskoj publici bit će ponuđene prepoznatljive usluge CineStara, poput Moja CineSrijeda- najpovoljnijeg dana u tjednu, Matineja i Obiteljskog paketa, proslava rođendana, loyalty program koji omogućava uštede i kupovinu ulaznica online, kao i najudobnija sjedala od kojih su posebno atraktivna ljubavna, love box i VIP sjedala, besplatan parking i još mnogo toga. Dodatno, posjetitelji će se moći družiti u baru jedinstvenog i modernog dizajna.
Uskoro će biti objavljen i točan datum otvorenja CineStar multipleksa u Tuzli, a tim će se povodom održati i atraktivan event otvorenja uz posebna iznenađenja koje je CineStar pripremio za građane Tuzle i okolice.

CineStar Tuzla je 18. multipleks CineStara u regiji. Ukupno gledajući, CineStar multipleksi  trenutno broje 115 dvorana s gotovo 19.000 sjedala, što CineStar s očekivanih gotovo četiri milijuna posjetitelja godišnje čini najvećim i najuspješnijim kinoprikazivačem u regiji. Osim toga, među najbolje svjetske kinoprikazivače svrstava ga i opremljenost kino dvorana najsuvremenijim tehnologijama u skladu s posljednjim svjetskim trendovima i standardima te činjenica da je CineStar ekskluzivno publici ponudio najsuperiornije kino-formate IMAX i 4DX te je u svoja kina uveo digitalnu 3D tehnologiju, eXtreme dvorane, Auro 11.1 3D zvuk, 4K tehnologiju.
07.11.2016.
POVODOM 13. ROĐENDANA CINESTAR ČASTI SVOJE FILMOLJUPCE ULAZNICAMA ZA SAMO 13 KUNA!
POVODOM 13. ROĐENDANA CINESTAR ČASTI SVOJE FILMOLJUPCE ULAZNICAMA ZA SAMO 13 KUNA!

Rezervirajte 14.11. za najveseliju filmsku rođendansku proslavu u kinima s pet zvjezdica
 
Proslava rođendana zasigurno je jedan od najveselijih dana u godini, a kako CineStar ove godine slavi 13. rođendan, svoje vjerne filmoljupce odlučio je razveseliti i pritom počastiti jednom zaista posebnom poslasticom! Naime, u ponedjeljak, 14.11., sve filmove ćete moći pogledati za prigodnu cijenu od samo 13 kuna! Ova specijalna rođendanska proslava postala je već tradicionalna u CineStar kinima koju na taj dan budu ispunjena do posljednjeg mjesta. Tog dana imat ćete priliku pogledati najnovije filmske hitove poput primjerice animiranog hita ''Trolovi'', Marvelovog briljantnog super junaka ''Doktor Strange'', hrvatsku komediju ''Ministarstvo ljubavi'', ratnu dramu snimljenu prema nevjerovatnoj istinitoj priči redatelja Mel Gibsona ''Greben Spašenih'' i akcijsku avanturu s Tom Cruisom ''Jack Reacher: Nema Povratka'' te mnogi drugi.
Cijena ulaznice od 13 kuna uključuje sve dodatke poput 3D-a, love box-a te VIP sjedala. Akcija ne vrijedi za IMAX, 4DX te za Gold Class. Stoga dođite 14.11. u najbliži CineStar, uljepšajte si tmurni jesenski ponedjeljak i zaželite svom omiljnom multipleksu sretan 13. rođendan.  Zbog ogromnog interesa, požurite što prije po svoje kino ulaznice. Ulaznice nije moguće rezervirati, ali kupovina je moguća u pretprodaji online i na blagajnama. Više informacija, kao i mogućnost kupnje ulaznica, možete pogledati ovdje: https://www.blitz-cinestar.hr/13-rodjendan-cinestara