O NAMA

O CINESTARU

ISTORIJA
CineStar grupa svoje početke bilježi još davne 1948. godine, kada je kompanija Kieft & Kieft Filmtheater GmbH otvorila svoje prvo klasično kino u Lübecku u Njemačkoj. Nakon više od četiri decenije rada, 1993. godine otvaraju svoje prvo CineStar multipleks kino u Njemačkoj i započinju sa širenjem po cijeloj Evropi. Nekad mala porodična firma Kieft & Kieft je danas dio CineStar grupe – s više od 100 multipleksa u više evropskih zemalja.

CINESTAR BOSNA I HERCEGOVINA
Prvi multipleks u Bosni i Hercegovini, CineStar Mostar, kompanija Blitz-CineStar otvara 2012. godine, s ukupno 5 dvorana i 700 sjedišta. Nakon Mostara, slijedi otvaranje i druga dva multipleksa: CineStar Bihać 2014. godine sa 6 kinodvorane i 834 sjedišta, te CineStar Tuzla 2016. godine sa 5 kinodvorana i 789 sjedišta. CineStar 4DX Delta Planet u Banjaluci svoja vrata otvorio je 2019. godine s ukupno 6 dvorana i 725 sjedišta izvedenih u koži.

CINESTAR – NAJVEĆI I VODEĆI KINOPRIKAZIVAČ U REGIJI
CineStar Bosna i Hercegovina je dio CineStar grupe u regiji koja broji ukupno 22 CineStar multipleksa, 138 dvorana i preko 21.500 sjedišta, što čini CineStar najvećim i najuspješnijim kinoprikazivačem u regiji.

STANDARDI – KINA S PET ZVJEZDICA
Multipleksi CineStar potpuno su digitalizirana kina opremljena najsavremenijim tehnologijama u skladu s posljednjim svjetskim trendovima i standardima. CineStar u Bosni i Hercegovini nudi najsuperiornije kino-formate: 4DX, RealD, 3D digitalnu tehnologiju, eXtreme dvorane i 3D zvuk. Gigantska „Wall to Wall“ i „Floor to Ceiling“ filmska platna, amfiteatarski raspored sjedišta, vrhunski zvučni sistem Dolby Digital 5.1 i Dolby Digital 7.1 Surround EX koja osiguravaju kristalno jasnu sliku i ton, neke su od najvažnijih karakteristika superiornosti CineStarovih multipleksa.

Naša vizija…
Biti najbolji i najveći kino lanac u regiji koji će biti standard i mjerilo kvalitete i profesionalnosti u svim segmentima poslovanja - posjetiocima prvi izbor za kino, zaposlenima poželjan poslodavac, poslovnim subjektima pouzdan partner i društveno odgovorna kompanija.

Naša misija…
Pružiti svakom posjetiocu najbolju vrijednost za novac kroz vrhunsku uslugu i zadovoljstvo te omogućiti uvijek najbolji i najveći izbor filmova, u tehnološki superiornim dvoranama te najudobnijim sjedištima, uvijek konstantnu kvalitetu kina s pet zvjezdica. Vrijednosti na kojima baziramo naš dugogodišnji uspjeh su kvaliteta, uslužnost, povjerenje, inovativnost i razumijevanje potreba naših posjetilaca.

Obožavamo film...i baš zato smo kina s pet zvjezdica!