Dobrodošli!

Dobro došli na internetske stranice CineStara 4DX Sarajevo!

CineStar Sarajevo ima 10 kinodvorana ukupnog kapaciteta od 1414 mjesta i najveći je i najmoderniji multipleks u BIH.

Dvorane su opremljene vrhunskom digitalnom tehnologijom i gledateljima osiguravaju pravi užitak gledanja filma na wall-to-wall platnima, uz Dolby Digital EX i DTS zvučni sistem. Potpuna digitalizacija omogućila nam je da udovoljimo i najzahtjevnijim ljubiteljima kina.

Multipleksi CineStar godišnje prikazuju oko 150 filmskih naslova. Oni željni nove dimenzije zabave mogu se upustiti u RealD 3D avanturu ili se prepustiti ekstremnom doživljaju filma uz eXtreme

U multiplexu CineStar Sarajevo posjetioci će moći uživati u još kvalitetnijem 3D prikazu sa "RealD 3D" uređaja čije su karakteristike još više tehnološki unaprijeđene. Neke od prednosti novog unaprijeđenog 3D uređaja su velika propusnost svjetlosti iz digitalnog projektora koja sad doseže čak 32%.
Osim velike propusnosti svjetlosti projektora tu je i savršeno dizajnirani polarizator koji gotovo u potpunosti otklanja bilo koji takozvani "ghosting" efekt. Novi 3D uređaj pruža i najkvalitetniji stereo kontrast polarizovanih 3D sistema u industriji te savršenu kvalitetu boja.

U CineStaru Sarajevo doživite 4DX!
4DX je najmodernija tehnologija koja uključuje slike u sinhronizaciji sa pokretima sjedišta i ostalim specijalnim efektima poput vjetra, magle, mirisa, snijega i još mnogo toga kako bi se pojačala akcija na ekranu. Ovo je prvi i vodeći svjetski brend 4D filmske tehnologije za igrane filmove, blockbustere i alternativne sadržaje, prisutan sada već u preko 65 zemalja svijeta i 755 svjetskih kina, a CineStar ga je ekskluzivno doveo najprije u BiH. Ova najsavremenija tehnologija unaprjeđuje gledanje filma tako da gledalac ima osjećaj da postaje dio njega. Unutar 4DX dvorane, pokretna sjedišta i efekti okoline poput vjetra, mjehurića i mirisa rade u savršenom skladu s dešavanjima na ekranu. 4DX pokretna sjedišta opremljena su s tri osnovna pokreta – kretanje gore-dole, kretanje lijevo-desno i kretanje naprijed-nazad – koja mogu napraviti beskrajan niz mogućih kombinacija kako bi oponašali aktivnosti poput letenja ili vožnje. Vješti tim 4DX stručnjaka i programera maksimiziraju osjećaj uključenosti u svaki film, bez da prekorače granice ugodnosti. 4DX je apsolutni korak naprijed u evoluciji odlaska u kino, odvodeći publiku na putovanje u cjelovečernji film.

Ipak, osim po veličini i tehnološkoj superiornosti, veći dio publike će obožavati ljepotu interijera te udobnost CineStarovih poznatih sjedišta koji će biti čak u 5 formata.

Sva regular sjedišta izrađena su od kože s pomičnim naslonom naprijed i nazad te nude više prostora od klasičnih kina. Dodatak su Love box sjedišta koja nude veću privatnost za parove, a luksuzna Vip Relax sjedišta osim pomičnog naslona nude i stolić sa bežičnim punjačem mobitela. Ta sjedišta pružaju i dodatnu udobnost, ali i više prostora koji omogućava i dodatnu fizičku distancu za posjetioce. Krajnje oduševljenje posjetilaca izazvati će Royal bed ležajevi za dvoje, koji će biti ugrađeni u četiri dvorane, a koji će također imati stoliće za odlaganje hrane i pića te bežične punjače za mobitel.

I to nije sve, CineStar nam u sarajevskom multipleksu prvi put u regiji predstavlja Premium lože. Lože su potpuna ekskluziva i novitet u regiji, a riječ je o ograđenom i ugodnom dizajnerskom prostoru koji je pozicioniran u najbolji dio dvorane te nudi luksuzniji i intimniji doživljaj filma odvojen staklenom pregradom sa vješalicom za garderobu, posebnom rasvjetom, dodatnim zvučnicima. Sva sjedišta su Premium lounge fotelje sa elektro reclining pomičnim dijelom za noge i leđa, širih dimenzija i sa stolićem sa bežičnim punjačem za mobitele. Ulaznica za Premium ložu omogućiti će posjetiocima piće u Cinema baru prije ili poslije filma. Lože sarajevskog multipleksa su prigodno nazvane prema gradovima u kojima se odvijaju najpoznatiji filmski festivali - Cannes, Berlin, Venice, Sundance i Hollywood, a najveća loža je imena Sarajevo.

Posjetitelji mogu uživati u prepoznatljivim uslugama CineStara, poput Moja CineSrijeda - najpovoljnijeg dana u tjednu, Matineje i Family paket, Spektakli u CineStaru, proslave rođendana, ali i Loyalty programu koji omogućava uštede i kupovinu ulaznica online i još puno toga. Dodatno, najmlađi posjetitelji mogu proslaviti rođendan u dvije posebno dizajnirane dječje rođendaonice! Prije početka filma posjetitelji se mogu počastiti kokicama, nachosima, slatkišima i pićem. Povoljniju kupovinu ulaznica i uštedu vremena osiguravaju vam Loyalty kartice.

Ako već nije, oduševit će vas i naš Cinema Bar jedinstvenog dizajna -  sastoji se od unutarnjeg dijela i terase, a također ima i pušačku zonu. U njemu možete popiti piće prije ili poslije filma ili navratiti na kaficu neovisno o filmovima. I Cinema Bar je jedan od razloga zbog kojih sarajevski CineStar nije klasično kino, nego destination cinema – nudeći bogatiji i sadržajniji izlazak u kino! Pogledajte kako izgleda u galeriji slika.

Svakog četvrtka CineStar donosi novi kinoprogram. Posjetitelji mogu uživati u svakodnevnim brojnim projekcijama filmova, od najvećih svjetskih hitova do art filmova.
U sklopu redovnih projekcija pogledajte i:
• MATINEJE - family i dječji filmovi, vikendom i praznicima od 11:00 do 11:59h
• PRETPREMIJERE 

Raspored dvorana: 

Broj dvorane Ukupan broj mjesta Regular sjedišta                             VIP RELAX  sjedišta                        LOVE BOX sjedišta     ROYAL BED Premium lounge sjedišta u ložama Mjesta za osobe s invaliditetom Kvadratura platna (m2)
1 (ScreenX) 172 140 14 16 0 0 2 77 m2
2 (eXtreme, RealD 3D) 300 202 44 20 16 16 3 122 m2
3 (4DX, RealD 3D) 72 0 0 0 0 0 0 56 m2
4 125 80 14 18 12 0 1 61 m2
5 88 66 10 12 0 0 0 44 m2
6 97 72 11 14 0 0 0 43 m2
7 85 60 11 14 0 0 0 52 m2
8 (RealD 3D) 237 163 34 16 12 10 2 82 m2
9 110 82 13 14 0 0 1 50 m2
10 (RealD 3D) 102 70 13 10 0 8 1 49 m2