Dobrodošli!

Dobro došli na internetske stranice CineStara Zenica!

CineStar Zenica ima 3 kinodvorane ukupnog kapaciteta od 276 mjesta. Kino se nalazi u prostoru nekadašnjeg kina Ekran u Family centru. 

Izvršeno je kompletno preuređenje enterijera i tehnička nadogradnja sve tri dvorane kina u Family centru Ekran kako bi prostor zadovoljio CineStar standard s pet zvjezdica. Osim interijerske renovacije, prilagodio se nagib tribina te ugradio novi RealD3D sistem svjetski poznatog proizvođača, koji je podigao kvalitetu 3D prikaza slike te će posjetioci imaju osjećaj da su u središtu radnje filma. Sve tri dvorane nadogradili smo sa Crown digitalnim pojačalima te JBL zvučnicima nove generacije. Snaga i kvaliteta zvuka podignuti su na visoki nivo koji će se osjetiti u svakom sjedištu u dvorani.

Dvorane su opremljene vrhunskom digitalnom tehnologijom i gledaocima osiguravaju pravi užitak gledanja filma na wall-to-wall platnima, uz Dolby Digital EX i DTS zvučni sistem. Potpuna digitalizacija omogućila nam je da udovoljimo i najzahtjevnijim ljubiteljima kina, a oni željni nove dimenzije zabave mogu se upustiti u RealD 3D avanturu.

Dvorane su prostrane i udobne, odlikuju se amfiteatarski raspoređenim sjedištima, postoljima za odlaganje čaša ili kokica, a posebnu ponudu čine ljubavna sjedišta.
Posebna pažnja posvećena je osobama sa poteškoćama u razvoju, na raspolaganju im je specijalno izrađen WC, a unutar određenih dvorana imaju i posebno rezervisan prostor.
Prije početka filma posjetioci se mogu počastiti kokicama, nachosima, slatkišima, i pićem.


Multipleksi CineStar godišnje prikazuju oko 150 filmskih naslova. Svakog četvrtka CineStar donosi novi kinoprogram. U svakodnevnim brojnim projekcijama filmova, od najvećih svjetskih hitova do art filmova, posjetioci mogu uživati od 14:00h do 02:00h.
U sklopu redovnih projekcija pogledajte i:
• MATINEJE - porodični i dječji filmovi, vikendom od 11:00h
• PRETPREMIJERE

Povoljniju kupovinu ulaznica i uštedu vremena osiguravaju vam Family Club i Stars Club 2x bonus kartica. Moja CineSrijeda je najpovoljniji dan za kupovinu ulaznica, a vikendom i praznicima iskoristite pogodnost Matineja i Family paketa.

Raspored dvorana:

Broj dvorane Ukupan broj sjedišta Regular sjedišta             Ljubavna sjedišta     Invalidska mjesta
Kvadratura platna (m2)
1 (RealD 3D) 150 138 10 2 46
2 73 64 8 1 38
3 (RealD 3D) 53 46 6 1 23