Svijet iz doba jure - Uništeno kraljevstvo

 
IZVORNO IME: Jurassic World: Fallen Kingdom
REDATELJ: J.A. Bayona  |  ŽANR: akcija, avantura, SF
ULOGE: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, BD Wong
TRAJANJE FILMA: 128 minuta  |  GODINA: 2018  |  DRŽAVA: SAD  |  PLAKAT FILMA
POČETAK PRIKAZIVANJA: 28.06.2018

SADRŽAJ FILMA:
Prošlo je četiri godine od kako su dinosaurusi uništili luksuzni tematski park Svijet iz doba jure. Ljudi su napustili Isla Nublar, dok se preživjeli dinosaurusi bore za opstanak.

Kada uspavani vulkan na ostrvu počne da oživljava, Owen (Chris Pratt) i Claire (Bryce Dallas Howard) pokreću kampanju kako bi spasili od izumiranja preostale dinosauruse. Owen na sve načine pokušava da pronađe Plavu, njegovog reptora koji je izgubljen u divljini, dok je Claire stekla poštovanje prema ovim stvorenjima koja su postala njena misija. Oni stižu na ostrvo u trenutku kada lava počinje da ga uništava i njihova ekspedicija otkriva zavjeru koja može da ugrozi cijelu planetu i dovede je u stanje kakvo nije viđeno od prahistorije.

Uz nova uzbuđenja i avanture, jedan on najuspješnijih filmskih serijala ikada, predstavlja nam novi nastavak i podsjeća nas na dobro poznate omiljene likove i dinosauruse. A u ovom nastavku ćemo vidjeti i neke potpuno nove vrste, strašnije nego što možemo da zamislimo. Dobrodošli u Svijet iz doba jure – Uništeno kraljevstvo.


Foto i videogalerija
Ne propustite pogledati i ove filmove
Novi mutanti
Mulan
Greenland: Posljednje utočište
Tenet
Otkrila sam špijuna
Wonder Woman 1984