Lesi se vraća kući - sink

 
IZVORNO IME: Lassie
REDATELJ: Hanno Olderdissen   |  ŽANR: avantura
ULOGE: Dragica Ristanović, Mariana Aranđelović, Marko Ćurčić, Branislav Platiša
TRAJANJE FILMA: 101 min  |  GODINA: 2020  |  DRŽAVA: Njemačka  |  PLAKAT FILMA
POČETAK PRIKAZIVANJA: 30.10.2020

SADRŽAJ FILMA:
Flo ima svog najboljeg prijatelja, a to je koli Lesi. Međutim, zbog novonastalih okolnosti, njegova porodica mora da se odrekne psa i Floovo srce biva slomljeno. Ipak, Lesi se nerado razdvaja od Floa i kreće na putovanje preko cijele Njemačke, kako bi se vratila svom voljenom drugu.

Dvanaestogodišnji Florian i njegova voljena Lesi su nerazdvojni, najbolji prijatelji. Sretno žive u idiličnom selu na jugu Njemačke. Ali, kada Florianov otac izgubi posao, moraju da se presele u manji stan, u kojem nije dozvoljeno držati pse. Florian je skrhan, jer mora da se rastavi od Lesi, koja biva predata grofu von Sprengelu.

Oni putuju na Sjeverno more zajedno sa grofovom dvanaestogodišnjom unukom, Prisciliom. Međutim, kada grof pokaže svoje pravo, zlo lice i kad se Lesi osjeti veoma ugroženom, ona koristi priliku da pobjegne i otpočne svoju avanturu, putovanje preko cijele Njemačke, kako bi pronašla Floa. Ali, nije Lesi jedina koja se otišla na putovanje. Ni Flo nije mogao više da izdrži i kreće u potragu za svojim psom. Njih dvoje nije tako lako pobijediti.

Foto i videogalerija
Ne propustite pogledati i ove filmove
Polarna odiseja
Transformersi - Početak
Borderlands
Twister 2
Grof Monte Cristo