Izazov života

 
IZVORNO IME: Arthur the king
REDATELJ: Simon Cellan Jones   |  ŽANR: Avantura
ULOGE: Mark Wahlberg, Nathalie Emmanuel, Simu Liu, Ali Suliman, Michael Landes, Paul Guilfoyle
TRAJANJE FILMA: 107 min  |  DRŽAVA: SAD  |  PLAKAT FILMA
POČETAK PRIKAZIVANJA: 21.03.2024

SADRŽAJ FILMA:
Tokom deset dana i 435 milja, neraskidiva veza se stvara između profesionalnog avanturističkog trkača Michaela Whitea (Mark Wahlberg), i uličnog psa saputnika koji dobija ime Artur. Ova adrenalinska avantura prati Michaela, čiji je jedini cilj postati svjetski prvak u avanturističkim trkama. Izuzetno zahtjevan sport odvija se u divljini, tokom šest dana i noći, na nekim od najtežih terena na svijetu gdje timovi trče, voze biciklo, penju se i voze kajak!

Zasnovan na nevjerovatnoj istinitoj priči, ARTHUR THE KING prati Whitea, koji očajnički želi posljednju šansu za pobjedu i koji ubjeđuje sponzora da podrži njega i tim sportista (Simu Liu, Nathalie Emmanuel i Ali Suliman) na Svjetskom prvenstvu u avanturističkim trkama u Dominikanskoj Republici. Tokom utrke, tim susreće lutalicu Arthura, psa koji postaje neizostavan član tima. Kada su im rekli da će biti diskvalifikovani ako pokušaju povesti Arthura na kajaku, Michael i njegov tim biraju vjernost nad pobjedom, riskirajući eliminaciju.

Ova odluka potiče Michaela na razmišljanje o pravim vrijednostima života. Utrka postaje put preživljavanja kako bi Arthur stigao do sigurnosti, otkrivajući dublje, dušom ispunjavajuće istine za Michaela.

Foto i videogalerija
Ne propustite pogledati i ove filmove
Polarna odiseja