Detektiv Marlowe

 
IZVORNO IME: Marlowe
REDATELJ: Neil Jordan  |  ŽANR: kriminalistički triler
ULOGE: Liam Neeson, Diane Kruger, Jessica Lange, Adewale Akinnuoye-Agbaje
TRAJANJE FILMA: 109 min  |  GODINA: 2022  |  DRŽAVA: SAD  |  PLAKAT FILMA
POČETAK PRIKAZIVANJA: 13.04.2023
Datum prikazivanja je informativnog karaktera i kao takav je podložan promjenama.

SADRŽAJ FILMA:
Adaptacija bestseler romana Johna Banvillea sa fantastičnom glumačkom postavom koju predvode Diane Kruger, Liam Neeson te dvostruka oskarovka Jessica Lange.

Godina je 1939. u Los Angelesu. Privatni detektiv Philip Marlowe je kao uvijek nemiran i usamljen, a posao ide sporo. Ubrzo dolazi novi klijent: mlada, lijepa i skupo odjevena Clare Cavendish, kći holivudske glumice i filmske ikone Dorothy Quincannon (Jessica Lange), koja želi da joj Marlowe pronađe bivšeg ljubavnika, sitnog dilera droge poznatog kao Nico Peterson.

Marloweova istraga odvodi ga u klub koji je poznat kao utočište za bogate i moćne Los Angelesa, kojom upravlja Floyd Hanson, naizgled stup društva, ali zapravo čuvar vrata ljigavog podzemlja. Dok se priča o Nicovoj slučajnoj smrti odvija, Marlowe nije u nju uvjeren. Ispada da je smrt namještena - Nico je još uvijek živ – a Marlowe se uskoro nađe uvučen u skandalozno podzemlje filmske industrije, te unakrsnu vatru između legendarne holivudske glumice i njezine subverzivne, ambiciozne kćeri.


Foto i videogalerija