Konferencija životinja 3D - SINKRO.

 
IZVORNO IME: Animals United 3D
REDATELJ: Reinhard Klooss  |  ŽANR: animirani
ULOGE: Aleksandar Cvjetković, Krešimir Mikić, Dražen Čuček, Tatjana Jurić, Ana Begić, Edo Maajka, Nataša Dangubić, Davor Gobac, Mia Elegović
TRAJANJE FILMA: 93 min  |  GODINA: 2010  |  DRŽAVA: Njemačka  |  PLAKAT FILMA
POČETAK PRIKAZIVANJA: 02.08.2012
ORIGINALNA STRANICA

SADRŽAJ FILMA:
Prema istoimenoj knjizi Ericha Kästnera, jednog od najpoznatijih i najcjenjenijih pisaca za djecu. Priča knjige počinje brzojavom cijelom svijetu u kojem životinje poručuju: Volite svoju djecu! pa sazivaju konferenciju svih životinja kako bi pokušali spriječiti ratove, siromaštvo i laž na Zemlji. Kästner je Konferenciju životinja napisao 1949. godine a priča je ubrzo postala klasikom dječje književnosti i ušla u program školske lektire.

Prisiljena napustiti svoje stanište, grupa životinja predvođena neustrašivim galskim pijetlom prelazi ocean u staroj kadi. Njihovo je odredište – delta rijeke Okavango u Africi, jedno od posljednjih netaknutih kutaka na Zemlji.
U ovome prirodnom raju živi hiperaktivni merkat Billy sa svojom prekrasnom suprugom Bonnie i sinom Juniorom. Oni bezbrižno stanuju u termitnjaku. Billy dane provodi u dokonom sviranju bubnjeva i druženju s najboljim prijateljem lavom Sokratom. Sokrat je vegetarijanac, koji obožava cvijeće, leptire i promatranje igre oblaka na nebu. On sanja da će se jednog dana sve životinje okupiti na velikoj zabavi uz pjesmu. Godišnja tradicija životinja u delti Okavanga je čekanje dolaska vode, koja se slijeva s okolnih planina i topi pašnjake osiguravajući im preživljavanje tijekom sezone suše.
Ali ovoga puta – voda ne dolazi.
Otpisan kao beznadni sanjar, Billy odlučuje sina učiniti ponosnim na svog oca i pronaći vodu. Sokrat se odlučuje pridružiti svome prijatelju. Potraga ih vodi kroz Dolinu smrti, dom strašnog leoparda. Na tom zabranjenom mjestu susreću pijetla Charlesa i njegovu šarenu družinu. Zajedno otkrivaju vodu – ogromna brana na dnu kanjona izgrađena je kako bi usmjeravala vodu u luksuzno odmaralište. U odmaralištu životinje nailaze na grupu okrutnih bezkrznaša i bijegom jedva izvuku živu glavu, ali Sokrat ostaje zatočen. Nazad u Okavangu, prijatelji organiziraju veliku konferenciju životinja. Odluče se ujediniti, osloboditi Sokrata i suprotstaviti se ljudima

Foto i videogalerija
Ne propustite pogledati i ove filmove
Želja - sink