Po čemu je tako poseban?

Veća slika. Bolji zvuk. Oštriji 3D.  
 
Još od najranijih dana postojanja kino dvorana, filmaši su shvatili da moraju imati što veće platno kako bi u potpunosti zadovoljili gledatelja. 1970. godine izgrađeno je prvo IMAX® kino, a od tada pa do danas tehnologija se ubrzano razvijala pa se s njom razvijao i način snimanja i prikazivanja filmova.
IMAX tehnologija kombinira različite tehnološke inovacije: specijalne kamere i projektore, specijalna divovska platna i posebno dizajnirane dvorane. IMAX je najveći i najuzbudljiviji filmski format na svijetu tako da se danas filmovi za IMAX kina snimaju na poseban način, s tim posebnim kamerama i iz posebnih kutova. Upravo zbog vrhunskog načina na koji se danas snimaju filmovi, u IMAX dvoranama potrebna su čak dva projektora kako bi gledatelj u potpunosti mogao uživati u svim kvalitetama IMAX filma.
 
Pođite na jedinstveno putovanje u sasvim nove svjetove u kojima je maštanje vaša najveća preokupacija. Ono što ćete doživjeti u IMAX-u natjerati će vas da se zapitate "kako im uspijeva?"... IMAX stvara vrlo moćno iskustvo donoseći vam svaki detalj slike i zvuka u novoj dimenziji i uvodi vas u sasvim nov i nezaboravan svijet zabave! Otkrijte nove dimenzije koje bude svako osjetilo i jednostavno ostanite bez teksta! Pogledajte video i uvjerite se je ovo najbolji kino format na svijetu...


 


 
 IMAX platno u dvorani
 
IMAX iskustvo u CineStaru Arena budućnost je filmske zabave!


IMAX projektor