Najbolji kinoprikazivač u Evropi

Prestižna nagrada „Internacional Exibitor of the Year“ koju dodjeljuje međunarodno udruženje kina UNIC veliko je priznanje kompaniji Blitz-CineStarMeđunarodno kinematografsko udruženje (UNIC) proglasilo je CineStar Cinemas najboljim kinoprikazivačem u Evropi u 2019. godini, a nagradu će dodijeliti upravi Blitz - CineStara na kongresu CineEurope u Barseloni u junu ove godine.

CineEurope najdugovječniji je i najuspješniji evropski kongres za velike, regionalne i nezavisne filmske profesionalce. Na kraju kongresa odaju priznanje kinoprikazivaču čija dostignuća, novi projekti, rast i predvodništvo u industriji postavljaju nove standarde i pomiču granice te dodjeljuju nagradu Internacional Exhibitor of the Year.

Ove godine prestižna nagrada odlazi upravo Blitz-CineStaru. Iz CineEurope istakli su da je Blitz-CineStar pravi primjer takve kompanije, koja iznova podiže ljestvicu u industriji i ostvaruje konstantan rast. Posebno su istaknuli kako je Blitz-CineStar izuzetno predan u pružanju najboljeg mogućeg kino doživljaja svojoj publici, stavljajući u prvi plan stalnu inovaciju, čime su postali jedan od vodećih i najbrže rastućih kino lanaca u regionu i Evropi.

Nagrada za najboljeg evropskog kinoprikazivača kruna je poslovanja, a stigla je taman nakon nedavnog otvaranja multipleksa u Banjaluci, te skorog projekta u Beogradu u toku ove godine.

Nakon saznanja da je Blitz-CineStar dobitnik ove prestižne nagrade, Jadranka Islamović, regionalna direktorica Blitz-CineStara je izjavila:  „Izuzetna nam je čast primiti ovu vrijednu nagradu CineEurope te zadovoljstvo i ponos što je struka prepoznala naš stalni napor i ulaganje, ali i znanje. Zahvalila bi se svim našim zaposlenicima, našim poslovnim partnerima i vjernim posjetiocima, koji su takođe dio ovog uspjeha, a naša vizija Kina s pet zvjezdica očigledno je bila pun pogodak. CineStar je postao sinonim za najbolje kino iskustvo u Evropi, stvorili smo lanac kina nove generacije u koji smo ekskluzivno doveli neke revolucionarne formate kao Imax, 4DX, Gold class, KIDS CINESTAR sa toboganima i zonama za igranje. Stvorili smo destinacijska kina s barovima i raznim sadržajima u kojima posjetioci vole biti i svako pronalazi nešto za sebe. Svako naše novo kino je uvijek po nečemu bolje, a upravo smo otvorili multipleks u Banjaluci, koje je najmodernije u zemlji. Veliko je zadovoljstvo biti prvi u branši u Evropi, te nam daje krila za dalje, a obzirom da Blitz- CineStar i dalje širi svoj lanac novim projektima u regionu, ova nagrada nas i obvezuje da budemo uvijek bolji, kao i da zadržimo ove visoke standarde.“

U sklopu investicijskog ciklusa koji Blitz-CineStar provodi od svog osnivanja 2003. godine do danas, CineStar Cinemas grupa u regionu broji 23 multipleksa (uključujući nadolazeći u Beogradu), sa 145 digitalne dvorane i više od 23.000 sjedišta, što - zajedno sa gotovo 5 miliona prodatih ulaznica godišnje - čini CineStar Cinemas najvećim i najuspješnijim kinoprikazivačem u regionu.

O CineEurope

CineEurope 2019. održaće se između 17. i 20. juna u Centru Convencions Internacional Barcelona (CCIB) u Barseloni kada će se i održati svečano uručenje nagrade. CineEurope je najdugovječniji i najuspješniji evropski kongres i trgovački sajam za glavne, regionalne i nezavisne filmske profesionalce. CineEurope prikazuje ekskluzivne projekcije i prezentacije proizvoda o novim filmovima i trendovima u filmskoj i kinematografskoj industriji, organizuje seminare i  CineEurope trgovački sajam. CineEurope je sluzbeni kongres UNIC-a  (International Union of Cinemas).

O UNIC-u

International Union of Cinemas (UNIC) predstavlja međunarodno kinematografsko udruženje za kino trgovinu i kino prikazivače 37 zemalja Evrope i susjednih regija.

O Film Expo Group

Film Expo Group je glavni organizator evenata u filmskoj industriji. Produciraju CineEurope koji se održava u Barseloni; ShowEast, koji se održava u Majamiju i CineAsia, koji se održava u Hong Kongu.

Više fotografija možete pronaći na linku: https://we.tl/t-D8WmDVkqEg
Autori fotografija su: Duško Vlaović i Ivan Ivanišević.