Rubi tinejdžerka: Morsko čudovište - sink

 
IZVORNO IME: Ruby Gillman, Teenage Kraken
REDATELJ: Kirk DeMicco  |  ŽANR: animirani
TRAJANJE FILMA: 91 min  |  GODINA: 2023  |  DRŽAVA: SAD  |  PLAKAT FILMA
POČETAK PRIKAZIVANJA: 29.06.2023
Datum prikazivanja je informativnog karaktera i kao takav je podložan promjenama.

SADRŽAJ FILMA:
Ponekad se heroj, koji vam je suđeno da budete, nalazi odmah ispod površine.

Ovog ljeta, Dream Works Animation zaronit će u uzburkane vode srednje škole i predstaviti nam urnebesnu, iskrenu akcionu komediju o stidljivoj tinejdžerki koja otkriva da je dio legendarne kraljevske loze mitskih morskih čudovišta i da je njena sudbina, u dubinama okeana, veća nego što je ikada mogla i da sanja.

Simpatična, neobična šesnaestogodišnja Ruby Gilman (Lana Condor, To All the Boys I’ve Loved Before) očajnički pokušava da se uklopi u Oceanside srednju školu, ali, uglavnom je tamo potpuno nevidljiva.

Pokazuje matematiku svojoj simpatiji, skejteru (Jaboukie Young-White, Ralf rastura internet) koji joj se, kako se čini, divi samo zbog njenih fraktala. Ruby ne može da ide na plažu da se druži sa drugom cool djecom, jer joj je previše zaštitnički nastrojena supermama (nominovana za Oskara Toni Collette) zabranila da ikada uđe u vodu.

Ali kada prekrši glavno mamino pravilo, Ruby će otkriti da je direktni potomak ratnice i kraljice morskih čudovišta i da je predodređena da naslijedi tron svoje bake zapovjednice (dobitnica Oskara, Jane Fonda), Kraljice-ratnice od Sedam Mora.

Krakeni, morska čudovišta, zakleli su se da će štititi okeane svijeta od sujetnih moći gladnih sirena, protiv kojih se bore već eonima. Ali, postoji jedan veliki problem u vezi s tim: ispostavit će se da je školska ljepotica i popularna djevojčica Chelsea (dobitnica Emmya, Annie Murphy) baš sirena. Na kraju, Ruby će morati da prihvati ono što jeste i potrudi se da zaštiti one koje najviše voli.

Foto i videogalerija
Ne propustite pogledati i ove filmove
Ekipa iz džungle 2: Svjetska turneja - sink
Želja - sink