Hoffmannove priče - UŽIVO


Hoffmannove priče
 
IZVORNO IME: Les Contes DHoffmann LIVE
REDATELJ: Robert Carsen  |  ŽANR: opera
ULOGE: Stefano Secco, Jane Archibald, Sophie Koch, Ana Maria Martinez, Franck Ferrari, Eric Huchet
TRAJANJE FILMA: 210 min  |  GODINA: 2012  |  DRŽAVA: Francuska  |  PLAKAT FILMA
POČETAK PRIKAZIVANJA: 19.09.2012

SADRŽAJ FILMA:
Hoffmanove priče, romantična i fantastična opera, ujedno i najslavnije Offenbachovo djelo, nisu samo duhovna preslika Offenbacha, već autoportret njega kao čovjeka i umjetnika.
Hoffmann, mladi pjesnik i student iz Nürnberga, nema sreće u ljubavi. Upravo ga je napustila njegova posljednja djevojka Stella koju nesretni Hoffmann čeznutljivo promatra u njenom nastupu u kazalištu. No, Stella nije jedina Hoffmannova nesretna ljubav. Kada se u pauzi Stelline maestralne izvedbe zatekne u mjesnoj gostionici, Hoffmann svojim poznanicima, među kojima je i njegov vjerni prijatelj Nicklaus, ali i dugogodišnji suparnik Lindorf, počne pričati tko mu je sve u životu slomio srce. Bijaše to prvo dražesna Olympia, mehanička lutka doktora Coppeliusa u prirodnoj veličini. Nakon Olympije, Hoffmann se zaljubio u prelijepu kurtizanu iz Venecije Giuliettu, da bi ga na posljetku očarala mlada operna pjevačica Antonia.
Hoffmanove priče podsjećaju na jedinstveni parfem, u jednom trenutku bizaran ali i vizionarski, a u drugom senzualan ali i morbidan. Budnost, ushićenje, karakterno izraženi likovi, romantična glazba, ovu operu čine pravim remek djelom u svakom pogledu

Foto i videogalerija
Ne propustite pogledati i ove filmove
Andrea Chenier
Carmen - UŽIVO
Labuđe jezero - UŽIVO