Falstaff - UŽIVO


Falstaff
 
IZVORNO IME: Falstaff LIVE
REDATELJ: Dominique Pitoiset  |  ŽANR: opera
ULOGE: Ambrogio Maestri, Artur Rucinski, Paolo Fanale, Raúl Giménez, Svetla Vassileva
TRAJANJE FILMA: 153 min  |  GODINA: 2013  |  DRŽAVA: Francuska  |  PLAKAT FILMA
POČETAK PRIKAZIVANJA: 12.03.2013

SADRŽAJ FILMA:
„Dvadeset godina, želio sam napisati komediju“ bile su Verdijeve riječi 1890. godine, nakon šte se već 2 puta opraštao od publike, operama Aida i Otello. Pedeset godina prije, pokušao je napisati komediju „Jedan dan kraljevanja“ koja nije bila prihvaćena kod publike i kritike. Za vrijeme pisanja komedije, Verdijeva supruga je preminula te je sve skupa ostavilo veliku gorčinu u srcu velikog skladatelja. Što ga je navelo da ponovo pokuša – želja da otjera zlu sreću ili jednostavno savršen libreto talentiranog Boitoa? „želim se zabaviti“ bio je Verdijev odgovor.
Verdi je odlično prikazao eskapade starog, osiromašenog viteza, koji si želi priskrbiti situiranu ženu, a na kraju završava izigran i bačen u Temzu.
U osamdesetim godinama svoga života, Verdijevo skladanje postaj ležernije i oslobođeno od pravila. Arije, dueti i ansambli spojeni su u jedan glazbeni pokret, kontinuiran i snažan, što Falstaff čini nenadmašnom opernom komedijom koja će i stoljeće nakon premijere, uveseljavati brojne gledatelje.

Foto i videogalerija
Ne propustite pogledati i ove filmove
Andrea Chenier
Carmen - UŽIVO
Labuđe jezero - UŽIVO