Potpaljivačica

 
IZVORNO IME: Firestarter
REDATELJ: Keith Thomas  |  ŽANR: triler
ULOGE: Zac Efron, Ryan Kiera Armstrong, Sydney Lemmon, Kurtwood Smith
TRAJANJE FILMA: 94 min  |  GODINA: 2022  |  DRŽAVA: SAD  |  PLAKAT FILMA
POČETAK PRIKAZIVANJA: 12.05.2022

SADRŽAJ FILMA:
U novoj adaptaciji klasika trilera Stephena Kinga  i od producenata filma Nevidljivi čovjek, djevojčica sa izuzetnim pirokinetičkim moćima bori se da zaštiti svoju porodicu i sebe od zlokobnih sila koje žele da je uhvate i kontrolišu.

Više od deset godina, roditelji Endi (Zac Efron: Krajnje poremećen, šokantno okrutan i zao, Veličanstveni šoumen) i Viki (Sydney Lemmon:  Fear of the Walking Dead, Nasljednici) su u bjekstvu, očajnički želeći da sakriju svoju ćerku Čarli (Ryan Kiera Armstrong: Američka horor priča: Deseta sezona, The Tomorrow War) iz sumnjive savezne agencije koja želi da iskoristi njen nevjerovatni dar da stvori vatru, kako bi napravili oružje za masovno uništenje.

Endi je naučio Čarli kako da ublaži svoju moć, koju pokreće bijes ili bol. Ali pošto Čarli puni 11 godina, vatru postaje sve teže kontrolisati. Nakon što jedan incident otkrije lokaciju porodice, misteriozni operativac (Michael Greyeyes) je raspoređen da zarobi porodicu i uhvati Čarli jednom zauvijek. Čarli ima drugačije planove.


Foto i videogalerija
Ne propustite pogledati i ove filmove
Crna lokacija
Mamac
Zločin u Hollywoodu
Sjećanja ubojice
Slijepi putnik
Zvijer