Mama Mia! Idemo ponovo

 
IZVORNO IME: Mamma Mia! Here We Go Again
REDATELJ: Ol Parker  |  ŽANR: mjuzikl, komedija
ULOGE: Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Amanda Seyfried, Stellan Skarsgard
TRAJANJE FILMA: 114 min  |  GODINA: 2018  |  DRŽAVA: SAD  |  PLAKAT FILMA
POČETAK PRIKAZIVANJA: 09.08.2018

SADRŽAJ FILMA:
Deset godina poslije filma Mama Mia! koji je zaradio više od 600 miliona dolara širom svijeta, vraćamo se na čarobno grčko ostrvo Kalokeri i uz potpuno novu i originalnu muziku zasnovanu na pjesmama popularne grupe ABBA. Uz glumačku ekipu iz prvog dijela, koju je obogatila Lily James (Najmračniji Sat, Pepeljuga) u ulozi mlade Donne i planetarna muzička zvijezda Cher.

Ulogu Done i ovoga puta tumačit će jedna od najboljih glumica ikada, dobitnica Oskara, Meryl Streep, zajedno sa Julie Walters kao Rosie i Christine Baranski u ulozi Tanye. Amanda Seyfried i Dominic Cooper i u nastavku su Sophie i Sky, dok se Pierce Brosnan, Stellan Skarsgard i oskarovac Colin Firth vraćaju ulogama potencijalnih Sophienih očeva, Sama, Billa i Harrya. Radnja filma nas vraća naprijed - nazad kroz vrijeme kako bismo vidjeli na koji način su se gradili odnosi među likovima kakvi su danas.
"Mama Mia! Idemo ponovo" i ovoga puta produciraju Judy Craymer i Gary Goetzman, dok je Craymer  takođe i jedan od tvoraca i producent svjetski poznatog i uspješnog pozorišnog mjuzikla. Ol Parker (scenarista filma Best Exotic Marigold Hotel) scenarista je i redatelj ovog nastavka. Benny Andersson i Björn Ulvaeus radili su muziku i tekst za ovaj film.


Foto i videogalerija
Ne propustite pogledati i ove filmove
Kaskader
Izmišljeni prijatelji
Kaskader